Beveiliging soft- en hardware essentieel voor ZZP’ers en MKB-ondernemers

Als ondernemer heeft u ongetwijfeld gehoord van ransomware en andere vormen van malware. Hiermee kunnen uw software en hardware (ook uw smartphone) worden geïnfecteerd en de continuïteit van uw bedrijf ernstig in gevaar worden gebracht. In het ergste geval wordt de toegang tot uw apparatuur en bestanden volledig geblokkeerd en kunt u niets meer. Er zijn vele vormen van computervirussen, denk bijvoorbeeld aan ‘Trojaanse Paarden’, en allerlei sluwe digitale trucs om toegang te krijgen tot uw wachtwoorden en bankrekening. Daarom is goede cybersecurity toepassen de basis van elke onderneming

CyberSecurity voor ZZP’ers, MKB’ers en grote bedrijven

Naar verwachting zal cybercriminaliteit de komende jaren enorm toenemen en op allerlei manieren worden ingezet. Met name veel ZZP’ers maar ook MKB’ers denken dat dat zo’n vaart niet zal lopen en dat cybercriminelen het alleen gemunt hebben op grote bedrijven. Niets is minder waar. Zowel ZZP’ers, MKB’ers als grote bedrijven krijgen steeds meer te kampen met cybercriminaliteit, vooral vanuit het buitenland. Niet alleen met overduidelijke ‘nep e-mails’ maar ook via Whatsapp of telefonisch verkeer. Vrijwel geen enkel bedrijf hangt het aan de grote klok wanneer het slachtoffer is geworden van cybercriminaliteit. Daardoor lijkt het probleem niet of nauwelijks te bestaan terwijl de gevaren, risico’s en gevolgen vaak uiterst ingrijpend zijn.
Wilt u informatie of u bedrijf goed is beveiligd? Neem dan contact met ons op via het contacformulier.

Tal van onzichtbare bronnen voor virussen

Bent u ZZP’er of heeft u een MKB-onderneming en werkt u nog niet volledig in de Cloud dan volstaat een eenvoudig anti-virus pakket vaak niet. Want als ondernemer maakt u of maken uw medewerkers waarschijnlijk gebruik van een smartphone en een desktopcomputer of een laptop/notebook. En hoogst waarschijnlijk worden er populaire applicaties zoals WeTransfer, DropBox, Zoom en Whatsapp gebruikt. Is deze apparatuur en software helemaal niet of niet afdoende beveiligd, dan loopt u ernstig het risico om virussen binnen te halen. Met alle mogelijke schade van dien. Al uw bedrijfsinformatie kan op straat komen te liggen maar u kunt ook gechanteerd met een betaling van losgeld of zo maar volledig ‘platgelegd’ worden. Het is zaak om cybercriminaliteit serieus te nemen en u te wapenen met een goede beveiliging.

Onze samenwerkingspartner SmartCom Security in samenwerking met ESET voorziet Telecombinatie van de beste software beveiliging en advies. Onze ervaren beveiligingsexperts informeren u graag over de mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact op voor een passend advies.

Telecombinatie Soest biedt hulp op afstand. Wij bieden u ondersteuning bij uw computerproblemen door op afstand op uw computer mee te kijken. Door middel van Teamviewer of Quickassist zijn wij in staat u op afstand te ondersteunen en uw computerproblemen op afstand te verhelpen. Via een beveiligde verbinding komt de verbinding tot stand. We inventariseren naar het probleem, proberen de oorzaak te achterhalen en gaan voor u aan de slag.

Is uw computer is gecrasht of uw smartphone defect? Dan kunt u het apparaat bij ons langs brengen of door ons laten ophalen voor reparatie. Wij verzorgen de reparatie en zorgen dat u weer verder kunt genieten van uw apparaat!
Kijk op onze reparatie pagina voor meer informatie.

Heeft u een probleem met uw computer? bel dan met 035-3333031 hulp op afstand.